Näringsinfo

När våren är på väg exploderar naturen av liv!
Utan klorofyll finns inget liv på jorden.
När klorofyll kommer in i din kropp händer samma sak som i vår värld, det syresätter, renar, rensar och bygger upp.

Hemstädning av kropp & själ

Vi talar mycket om global uppvärmning runt omkring oss på grund av övergödning utsläpp mm.
I själva verket pågår samma sak i vårat inre universum. Övertid och pga olika skador , övergödning/felgödning minskar njurarnas och lungornas kapacitet att buffra med vår inre biologiska pump. Och en försurning i vävnader uppstår med syrebrist som följd. Detta ger en mängd olika symtom/sjukdommar som följd. Hälsa kan bara finnas i en syrerik aerob miljö. vid syre och vätskebrist frodas en mängd patogena organismer.

Samma livskraft som i naturen exploderar i grönt, kan överföras till människokroppen via Klorofyll.
Vetenskapsmän har upptäckt en likhet mellan klorofyll (pigment hos växter) och hemoglobin (blodpigmentet hos människan). Klorofyll består liksom hemoglobin av ett nät av likadan molekylstruktur , grupperade runt en enda metallmolekyl. I hemoglobin är det järn, i klorofyll är det magnesium.
Klorofyll är det som ger växterna dess gröna färg,och har använts som en läkande kraft så länge man kan minnas.
Man kan läsa om detta redan på Döda havsrullarna hur Gud vädjar till sina ljusets bar att tugga de späda bladen av sädens gräs så att det kan komma in i blodet och hela dig. Med dagens vetenskap ser vi att när klorofyll kommer in i blodet så syresätter det renar läker och helar.  Efter andra värlskriget gjordes stora studier på Världens främsta universitet om vad människan behöver för att överleva i kristider och man studerade säden och vetegräs samt klorofyll bla .(Detta var ursprunglig säd som inte manipulerats och skiljer sig mycket från dagens manipulerade säd med högt gluten innehåll.) Man kom då  fram till att om man groddar vetet(ursprungssäd) och även låter det växa upp till grönt vetegräs och äter både den groddade säden och saften av gräsets blad så  innehåller dessa tillsammans alla näringsämnen som behövs för att upprätt hålla god hälsa på både människor och djur.

Groddad säd får man genom att blötlägga den i 12-24 timmar och sedan hälla av , skölja och låta gro i 1-2 dygn
Kraftfull bas mat. Ursprungssäd innehåller väldigt låg glutenhalt.

Vetegräs får man genom att lägga den groddade säden på en tunn jordbädd och låta den växa upp till ca 18 cm

Gräset innehåller inte gluten utan det utvecklas först när gräset går upp i ax.

Vetegrässaft. Pressa det avklippta gräset i en vetegräs press(finns att köpa på nätet tex www.joelshalsa.se , www.kvarnspecialisten.se).
Alternativt tugga gräset tills färgen och saften är ur lakad 1-2 matskedar i underhållsdos

Vetegräs av helt vete, solrosskott och boveteskott
1. Lägg säden i blöt häll sedan av vattnet och låt den ligga och grodda i 1-2 dagar.
2. Lägg ut 1-2 cm jord (gärna Änglamark) på odlingsbricka.
3. Platta till jorden och genom fukta den.
4. Lägg på den groddade säden i täckande skikt ovanpå jorden utan att trycka ner kornen.
5. Håll säden fuktig tex med en vatten spruta/spray flera ggr om dagen de första 3 dagarna därefter vattnas jorden som blommor. Se till att hålla en jämn fuktighet.
6. Ställ ljust – gräset är färdigt för skörd när det blivit 18 cm högt. Skörda vetegräset genom att ta en handfull gräs och klippa av det nära vetekornen.

Fakta om vetegräs

Följande 36 punkter om vetegräs är sammanställda av läkaren G P Earp-Thomas somVetegräsjuice renar blodet. vid Bloomfield Laboratories har utforskat vetegrässaftens verkningar i samarbete med dr Ann Wigmore.

 1. Vetegräsjuice renar blodet.
 2. Vetegräsjuice fungerar som en detergent (ett renande medel) i kroppen.
 3. Använd vetegräsjuice för att bli av med mjäll. Gnugga in juicen i huvudsvålen. Skölj bort den. Schamponera.
 4. Använd vetegräsjuice vid infektioner i slidan.
 5. Duscha med vetegräsjuice.
 6. Vetegräs, också i små mängder i dieten, förebygger tandskador. Tandskador är tecken på degenerativa förändringar i kroppen.
 7. Gurgla med vetegräsjuice mot tandvärk.
 8. Gurgla med vetegräsjuice mot halsont.
 9. Varblåsor i munnen? Använd vetegräs som genomdränkts med juice och lägg på det skadade området eller tugga på vetegräs för att läka det onda.
 10. Drick vetegräsjuice vid hudbesvär.
 11. Vetegräsjuice kan användas för att sterilisera.
 12. Vetegräsjuice hindrar håret från att bli grått.
 13. Använd vetegräsjuice som vitamindryck.
 14. Använd vetegräs som skydd och läkande kraft vid brännskador.
 15. Vetegräsjuice ger en känsla av styrka, både till kropp och själ, hälsa, tålamod och välbefinnande.
 16. Vetegräsjuice ger renare blod och en bra matsmältning.
 17. Vetegräsjuice är ett utmärkt munvatten som drar ut gifter från tandköttet.
 18. Vetegräsjuice är bra för alla slags blodsjukdomar, däribland blodbrist.
 19. Vetegräsjuice innehåller enzymer i mängd (Enzymer är för kroppen livsviktiga ämnen).
 20. Vetegräsjuice är ett utmärkt hudrengöringsmedel, som kan absorberas genom huden och tillföra kroppen näring. Häll vetegräsjuice i en balja med varmt vatten, tvätta dig med vetegräsvatten under 15–20 min och skölj till slut i kall dusch.
 21. Vetegräsimplantat eller lavemang läker och avgiftar tjocktarmen, men det läker och renar också inre organ. Först ett vanligt lavemang och sedan inplantat, dvs. minst 1 dl vetegräsjuice förs in i tarmen och hålls kvar om 20 minuter.
 22. Vetegräsjuice är utmärkt mot förstoppning genom att öppna tarmen.
 23. Vetegräsjuice desinficerar dvs. tar bort och dödar bakterier.
 24. Dr Birscher, vetenskaplig forskare, kallade klorofyll “koncentrerad solkraft”. Han sade att klorofyll ökar hjärtats funktion och påverkar kärlsystemet, livmodern, inälvorna och lungorna.
 25. Enligt dr Birscher använder naturen klorofyll som ett medel att rengöra, återuppbygga och neutralisera gifter i kroppen.
 26. Vetegräs kan lösa upp ärr som bildats i lungorna genom inandning av sura gaser. Den skadliga effekten av kolmonoxid minskar, eftersom klorofyll ökar hemoglobinproduktionen.
 27. Vetegräsjuice minskar högt blodtryck, eftersom juicen minskar mängden gifter i kroppen och tillför blodet järn som förbättrar blodcirkulationen.
 28. Vetegräsjuice vidgar kapillärerna (kroppens minsta blodkärl).
 29. Vetegräsjuice neutraliserar guanidin (kolsyreamidin) som är en giftig produkt som bildas vid nervchocker och brännskador och som orsakar muskelsvaghet, förruttnelse, huvudvärk och magsmärtor.
 30. Vetegräs är en utmärkt källa för laetril (kallas också vitamin B-17) som selektivt kan förstöra cancerceller men har liten effekt på normala celler.
 31. Vetegräs övervinner strålning, förruttnelse och dålig lukt i hemmet.
 32. Vetegräs omvandlar farliga oorganiska kemikalier till ofarliga. Besprutade frukter och grönsaker kan rengöras med vetegräs i sköljvattnet.
 33. Tungmetaller som bly, kadmium, kvicksilver, aluminium och överdriven mängd koppar, kan med framgång minskas med små mängder vetegräsjuice som ökas gradvis.
 34. Vetegräs är en av de rikaste källorna av naturligt A- och C-vitamin. Det är också ovanligt rikt på B-vitamin. Det är en utmärkt källa för kalcium, järn, magnesium, fosfor, kalium, natrium, svavel, kobolt, zink och proteiner.
 35. Jordbruksforskaren Pfeiffer anger att torkat vetegräs innehåller 47,4 % protein, dvs. tre gånger så högt proteininnehåll som i kött.
 36. Vetegräs bygger upp de vita blodkropparna genom ämnet allantoin bättre än något annat medel. Detta ger en säker minskning av sjukdomsfrekvensen, förutsatt att dieten med levande föda är organiskt riktigt odlad.
Kosten
Det är att föredra att tillreda födan så minimalt som möjligt. Ju mindre vi hanterar det som är skapat för oss att äta desto bättre och hälsosammare , mer näringsrikt , helande och återuppbyggande är det får oss.
När vi kokar maten ändras den kemiska strukturen hos proteiner fetter och kolhydrater till något som är svårt för kroppen att läsa/hantera.
Dessutom försvinner upp till 85% av näringen. Antingen får vi äta 85% mer  ta kosttillskott eller sluta koka maten.
Det blir dessutom dyrt kilopris – 85% högre !. Och slöseri med vår lön som vi arbetat hårt för. Mycket av vår inkomst går åt till mat.
Redan i första mosebok ger Herren oss vägledning om vad vi bör äta. –Alla fröbärande växter alla örter allt det gröna som rör sig och har liv skall ni ha till föda.
Dagens vetenskap bekräftar också att detta är den mest näringsrika och optimala födan. I Daniels bok i Bibeln kan vi även där läsa om den hälsa och visdom som Daniel fick då han löd Herrens hälsolag. Otaliga uppteckningar skriftställen och profetior och visdomsord tusentals år tillbaka och ny forskning bekräftar det som har sagt i alla tider , men som vi människor väldigt ofta underlåter att göra och ta till oss. Vi har lätt för att ge efter för frestelser som kanske är njutbart för stunden, men förödande i längden.Okokt Levande Föda är en mycket livgivande och enzymrik kost. Det är en vegetabilisk kost utan mjölkprodukter som tillreds utan upphettning för att bibehålla och även öka näringsvärdet i maten . Kosten passar även för gluten- och laktosintoleranta personer.Matens främsta fördelar är följande:• Enzym- och näringsrik
Då maten inte upphettas över 42°C bevaras alla enzymer, vitaminer och
andra näringsämnen. Näringsvärdet, enzymer och vitaminer t.o.m. ökar avsevärt vid groddning och mjölksyrning/fermentering.
• Lättsmält
Maten tillreds så att den blir mycket lättsmält. Detta innebär att du inte blir trött och
dåsig efter maten, utan känner dig pigg samtidigt som du upplever en behaglig mättnadskänsla.
• Rik på nyttiga tarmbakterier
Kosten är rik på mjölksyrabakterier, vilket gör att tarmarna tillförs rätt sorts bakterier som hämmar ohälsosamma tarmbakterier och svampar i tarmarna. Härmed skapas en frisk tarmflora, vilket är en förutsättning för en frisk kropp (80% av immunförsvaret sitter i tarmarna!). Du får lära dig att på ett enkelt och snabbt sätt att mjölksyrejäsa både grönsaker, drycker och vissa maträtter.
• Lågt GI (Glykokemiskt Index)
Eftersom maten har ett lågt GI-värde så känner du dig mätt länge samtidigt som blodsockernivån hålls stabil. Eventuellt sug efter sötsaker och söt mat försvinner efterhand.
• Innehåller nyttiga fetter
Maten innehåller endast nyttiga fetter. De nyttiga fetterna reducerar det farliga
kolesterolet i blodet och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
• Balanserad mängd fibrer
Maten innehåller stor mängd naturliga fibrer i och med att vi inte använder oss av några raffinerade produkter. Fibrer är mycket viktiga för en väl fungerande tarmfunktion och för mättnadskänslan.
• Ger rätt kroppsvikt
Då maten innehåller alla näringsämnen kroppen behöver och i stor mängd, balanseras kroppsvikten inom några månader. Oavsett om man väger för lite eller för mycket normaliseras kroppsvikten .
• Rätt syra-basbalans .Den Levande födan hjälper också  kroppen att få ett balanserat pH-värde, så om du är försurad idag  kan du öka kroppens immunförsvar så att du blir  mer motståndskraftig genom att  kroppens pH höjs och normaliseras  . Den mat merparten av människor äter idag är en kost som är syrabildande.
När vi blir försurade kommer vårt immunförsvar ur balans och vi blir inte lika motståndskraftiga mot de sjukdomar som omger oss och som vi har anlag för. Man kan jämföra detta med våra försurade sjöar. När pH i sjön  blir för lågt. Blir det brist på syre och sjön börjar växa igen. Det är ett av våra största miljöproblem  – Övergödning – som skapar syrebrist i våra sjöar och i våra kroppar. Människokroppen består ju till drygt 70% av vatten och vår kropp i likhet med sjön slaggar igen då syret minskar främst på grund av övergödning men också pga brist på cirkulation/rörelse. Sjukdomar blir då ett faktum. Det är då bakterier och virus får fäste och överskottet på kolsyra bryter ned vår kropp.
Ansiktsdiagnostik & Tunganalys
Ansiktsdiagnostik – Även ansiktet är en avbild av hur hela kroppen mår. Några exempel på saker man kan läsa av:Tjocktarmsproblem:svullnad snett under ögonen. Tvärgående veck i pannan. Veck vid näsvingarna och ner mot hakan.
Kranskärlsproblem:lodräta veck på öronsnibbarna.
Tunntarmen: Streck i pannan. Kan bero på problem med att smälta gluten, kasein, laktos…. Kan finnas problem med diarrè. Leverproblem: Lodräta streck mellan ögonen.
Bukspottkörtelbesvär: Horisontalt streck mellan ögonen på övre delen av näsan.
Njurar: Påsar under ögonen. Kan bero på irritation över livet eller helt enkelt dålig matsmältning som gör att njurarna får det jobbigare.
Binjurar: Svart eller mörkt mellan ögonen.
Lungor: Kinderna blir lätt rosiga speciellt vid kyligt väder. Sår vid näsvingarna. Syreupptaget är stört. Ofta är de också översyrliga.
Testiklar och livmoder: Hakan sår, finnar, utslag….
Äggstockar:om de är svaga i sin produktion av hormoner hårväxt på hakan eller tendens till mustach.
Mage: Överläppen sårig eller tunn. ”Hästsko-mun” har ofta magproblem.
Tarmar: Underläppen är förstorad och kan vara sårig eller torr osv
Mjälte: Ögonlocken hänger och ofta finns nedåtgående streck vid mungiporna och/eller vid tinningarna.
Sköldkörteln: Tappar ofta håret på sidan av ögonbrynen. Har ögonbrynen en tendes att växa ihop får man i sig för mycket protein som man inte kan smälta.
Tungdiagnostik
Vår tunga avspeglar vårt inre väldigt väl, inom kinesisk medicin är tungans utseende centralt för att ställa en hälsoanalys.
Vi tittar på tungans: färg, form, beläggning, fuktighet, sprickor och prickar.
En frisk kropp har en ljusröd tunga utan beläggningar.
En mörk tunga visar på ett allvarligt problem i kroppen.
En djupröd tunga visar att det finns hetta i kroppen, med värk och/eller inflammation.
En spetsig, smal och hög tunga ofta lite ljus och med rött på tippen kallas led-tunga. Ju smalare tunga ju längre har problemet gått.
En tunga som är svullen med vit beläggning visar på att det finns en tarm som inte mår bra.
Olika färger på tungan betyder något.
Alla skåror och streck och tandavtryck betyder något.
Kolla din tunga och se hur den förändras beroende på hur du mår.Se denna länken: Läkartidningen 2007 – Vår tids kost bakom inflammation

Wheatgrass is gradually gaining recognition due to the numerous health benefits that it carries. In fact, with more than 90 minerals and 19 kinds of amino acids, wheatgrass is one of the healthiest and nourishing herbs. Wheatgrass is taken in the juice form and its liquid is called as “liquid sunshine”, owing to its high chlorophyll content. Some of the benefits that this nature’s gift provides you are given below. Take a look!

Health Benefits of Wheatgrass

1. Formation of Red and White Blood Cells

The abundance of chlorophyll in wheatgrass helps amplify the production of hemoglobin in the body. The increased level of hemoglobin facilitates the blood to supply more oxygen. This, in turn, aids the formation of red as well as white blood cells in the body.

2. Restores pH Balance

Wheatgrass is an alkaline food supplement which is useful in balancing the pH levels of the body. This alleviates the intensity of acidity in the blood.

3. Better Digestion

Wheatgrass induces digestive system to work smoothly. It is loaded with some specific alkaline minerals which avert troubles like diarrhea, stomach ulcers, and constipation. Wheatgrass is easy to digest; hence, it keeps the colon tract clean. The magnesium components in wheatgrass also relieve constipation.

4. Cures Anemia

The molecular configuration of chlorophyll in wheatgrass is similar to that of hemoglobin in our blood. Since it has high iron content, it helps in the formation of blood. Therefore, wheatgrass becomes a healthy preference for curing anemia.

5. Cleansing and Detoxifying Properties

The detoxifying properties of wheatgrass are exceptional. It detoxifies the liver and bloodstream, cleanses the colon, improves cell strength, and provides protection from various cancer causing cells.

6. Weight Loss

The energy that wheatgrass provides to the body facilitate us to work out for long hours. It helps the body to lose weight faster and reduce obesity. Moreover, if the weight gain is due to thyroid, in that case also wheatgrass is a healthy choice, as it stimulates the thyroid gland. You can add wheatgrass powder to shakes and juices.

7. Useful in Cancer

Wheatgrass helps thwart the detrimental effects of radiation, that’s why the juice of wheatgrass is recommended to those who undergo radioactive and chemotherapy. As mentioned earlier that wheatgrass is an excellent detoxifier; hence, it is considered to be a superb remedy for constipation, hair loss, burning sensation, and cell loss, which are some common side effects of chemotherapy.

8. Treatment of Piles/Hemorrhoids

The blend of many valuable nutrients in wheatgrass makes it an absolutely natural treatment for piles or hemorrhoids. It is recommended to consume wheatgrass juice twice a day for three months, in order to treat piles naturally.

9. Beneficial for Eyes

When consumed regularly, wheatgrass helps improve night vision and eyesight.

10. Natural Cure for Diabetes

Wheatgrass is considered exceptional in treating diabetes. It postpones the assimilation of carbohydrates, thus, regulates the blood sugar level in the body.

11. Relief from Pain and Inflammation

This astonishing nature’s treasure is excellent in providing relief from general body aches and soreness. Wheatgrass refurbishes the ability of the body to stay healthy and fit.

12. Treatment of Tooth Decay

Wheatgrass is equally great in curing tooth decay and other oral ailments. For getting rid of troubles like gum bleeding and decomposition of tooth, daily massage your teeth and gums with wheatgrass powder.

13. Prevents Varicose Veins

Daily consumption of wheatgrass juice prevents the issues of varicose veins.

14. Eliminates Itching

If you are suffering from external itching, apply wheatgrass juice directly on the affected part. It will provide immediate relief. Moreover, it also heals cuts, burns, athlete’s foot, sores, boils, rashes, poison ivy, and insect stings.

15. Eliminates Body Odor and Bad Breath

The detoxifying properties of wheatgrass are advantageous for purging bad breath and body odor as well.

16. Treats Blood Pressure

The protein-rich compounds of wheatgrass in alliance with chlorophyll are extremely superb in controlling blood pressure.

17. An Excellent Cure for Arthritis

Soak a washcloth in 6 ounces of wheatgrass juice and put it on the affected area. Wrap the area with a plastic bag.

18. Improves Immunity

Daily intake of wheatgrass juice boosts up your endurance and strength, and makes you feel healthy.

19. Removes Heavy Metal

Wheatgrass juice is considered good for removing out heavy metals from the body.

20. Prevents Candidiasis

The anti-bacterial properties of wheatgrass deteriorate the growth of bacteria and yeast. Consume its juice regularly to check candidiasis and other such bacterial ailments.

21. Clear Sinus Congestion

Inhaling the steam of wheatgrass juice or drinking it breaks up mucus and pull out toxins, thus clearing the sinuses.

Beauty Benefits of Wheatgrass

22. Skin Problems

Inclusion of wheatgrass in your daily diet treats acne and removes scars. Moreover, it also helps get rid of psoriasis and eczema.

23. Prevents Premature Graying of Hair

Wheatgrass juice checks the graying of your hair before time.

24. Natural Skin Cleanser

Wheatgrass juice can be easily absorbed by the skin. Pour some juice in a tub of warm water. Soak your body in it for 15-20 minutes. Wash off with cold water to get a clear skin.

25. Removes Dandruff

Massage wheatgrass juice onto your scalp. Cover your head with a shower cap at least for 15-20 minutes, to keep dandruff at bay. Rinse thereafter.

26. Prevents Premature Ageing

The detoxifying properties of wheatgrass eradicate the free radicals, thereby, safeguard the body from premature ageing. It maintains the elasticity of the skin and makes you look younger.

27. Heals Sunburn

Soak a cotton ball in wheatgrass juice and dab it on the sun burned skin. After a few minutes, rinse it off and pat dry.

28. Rejuvenates Skin

Prepare a paste by mixing milk, a pinch of turmeric and wheatgrass powder. Apply the paste on your face to remove black and whiteheads. It also revitalizes your skin.

Source: homeremedy.com